Легкі правила святкової сервіровки. Організація свят і концертів

Смачні страви, гарний настрій і правильна сервіровка столу створюють атмосферу свята. Тому всі складові підготовки повинні бути на висоті.

 

Смачні страви, гарний настрій і правильна сервіровка столу створюють атмосферу свята. Тому всі складові підготовки повинні бути на висоті. Ось кілька простих правил, дотримуючись яких ваша святкова сервіровка столу буде бездоганною.

 

Ні в якому разі не варто прикрашати і сервірувати обідній стіл задовго до початку урочистостей. Виставлені заздалегідь страви і розставлені для декору квіти втратять свій аромат і свіжість. Білосніжна випрасувана скатертину - неодмінний атрибут будь-якого застілля. Можете підкласти під скатертину будь-яку важку м'яку тканину, тим самим ви пом'якшите стукіт приладів, а сама скатертина ляже рівніше. Обрана вами скатертина повинна гармоніювати з посудом, серветками і елементами декору.

 

В ідеалі, стіл повинен бути широким, зручним для розстановки страв. А при розстановці стільців слід залишати відстань. Кількість тарілок для хліба, а так само приладів зі спеціями визначається, в залежності від числа присутніх гостей. Усі води та напої ставляться на стіл вже відкриті, а закуски повинні розташовуватися так, щоб кожному сидячому за столом не довелося тягнутися за ними, доставляючи незручностей іншим гостям.

 

Як розставляються столові прилади всім відомо. Праворуч від тарілки повинні лежати ложка й ніж, а ліворуч повинна лежати вилка. Причому столові прибори кладуть так, щоб увігнута сторона «дивилася вгору». На закусочній тарілці може красуватися складена трикутником або ковпаком серветка. Серветки з паперу розставляються в спеціальних підставках по обидві сторони столу. Також біля кожного приладу розставляють склянки або фужери для води, соку і інших напоїв.

 

Коли число гостей варіюється від чотирьох до восьми, велике блюдо з жарким або рибою зазвичай передається по колу. Якщо ваш свято передбачає велику кількість гостей, то в цьому випадку такі страви зручніше розносити. Причому якщо ви самі подаєте страву гостю, то робіть це з правого боку, а якщо він повинен взяти його самостійно - підійдіть ліворуч. Загальна розстановка страв на столі така: у центрі красується велике блюдо з гарячим, з боків від нього рибні страви та інші закуски. Пляшки з напоями або глечики з соками розташовують між ними.

Правильна і красива сервіровка столу відразу звертають на себе увагу гостей. Тому, якщо ви відчуваєте пробіл у знаннях цій області, прочитайте пару книг.

 

Професійне концертне агентство Енергія зірок - професійна організація концертів та свят: http://www.energy-star.ru

 

Схожі статті:
Кухонний креатив - Кожна мама намагається зацікавити і здивувати свою дитину чимось смачним, незвичайним і обов'язково корисним для здоров'я.
Як зацікавити дитину в організації свята -Іноді підготовка до самого свята, дітям подобається набагато більше, ніж саме свято. Але багато батьків, не здогадуючись про це, оберігають своїх дітей від цієї "передсвяткової суєти". Пропонуємо кілька цікавих і корисних справ, з якими цілком впорається навіть маленька дитина.


Рубрики: Свята, корисні статті, батькам і не тільки
Теги:
2011, Вересень, 30