Харчування вагітної жінки
![]() |
Вагітна жінка повинна приділяти своєму харчуванню максимум уваги. Так як від її харчування залежить здоров'я майбутньої дитини. |
Майбутній малюк харчується тим, що їсть його мама. І багато продукти можуть принести не тільки користь, але і шкоду. Так як необхідно харчуватися вагітної жінки?
Перш за все, харчування вагітної має складатися зі свіжих і якісних продуктів. З раціону слід виключити консерви, копченості, гострі приправи, такі як хрін, гірчиця, оцет. Бажано в їжу вживати продукти без додавання консервантів, барвників і стабілізаторів. Зрозуміло, що в наш час це тяжке завдання. Але все ж таки постарайтеся вживати продукти, які не містять подібних добавок.
Вагітній жінці також доведеться змінити режим харчування. Їсти бедущей мамі необхідно часто і потроху. Так як матка разом з малюком збільшується і здавлює органи, так що дістається навіть кишечнику і шлунку. Так в першому триместрі вагітності ви можете харчуватися чотири рази в день, а в другому до семи. І в першій половині дня до обіду найкраще вживати в їжу м'ясо, рибку і крупи. А ввечері рослинні і молочні продукти.
Також ваша їжа повинна містити підвищену кількість вітамінів, білків і мікроелементів. Тому в раціон майбутньої мами повинно входити не менш як 100 р. нежирного м'яса або курки, півлітра молочка або яких-небудь кисломолочних продуктів і хоча б одне куряче яєчко.
Споживання жирів також необхідно вагітної. Споживання жирів вагітної має бути рівно 80 р. в добу. І рослинних жирів вагітної рекомендується оливкова, соняшникова і кукурудзяна олія. А з тварин добре підійде вершкове і топлене масло. І краще, щоб масло було вищого ґатунку. А ось таких жирів як маргарин і сало краще взагалі опинитися.
Також важливо в харчуванні вагітної жінки вживання всіх необхідних вітамінів і мікроелементів. Так вітамін Е міститься в олії, печінки яйцях, бобових, горіхів і крупах. Вітаміну С дуже багато в цитрусових, шипшині, чорній смородині, ківі, обліпихи і солодкому перці. Вітаміни групи В містяться В борошні, неочищеному рисі і горосі. Вітамін А в овочах і фруктів червоного, жовтого та помаранчевого кольору, таких як абрикоси, персики, помідори, гарбуз, диня і моркву.
Якщо вагітна жінка не отримує добову дозу необхідні вітамінів і мікроелементів, то їй необхідно вживати спеціальні вітаміни для вагітних яких входять всі необхідні вітаміни і мінерали для підтримки організму матері і плода.
Олена
Схожі статті:
Що брати з собою в пологовий будинок - Дуже часто буває так, що дитина хоче вийти на світло в самий не підходящий момент для батьків.
Як назвати малюка? - Ви не знаєте, як назвати дитину, тому що у вас одні вподобання, а у тата і бабусі інші? Не варто переживати. Краще прислухайтеся до свого серця і вашій майбутній дитині.





Лего. Будиночки
Дитячий ерудит
Набір штампів. Зоопарк


Говорящая книга
Зимові пісеньки
Секрети пластиліну

