Харчування вагітної жінки

Харчування вагітної жінки Вагітна жінка повинна приділяти своєму харчуванню максимум уваги. Так як від її харчування залежить здоров'я майбутньої дитини.

 

Майбутній малюк харчується тим, що їсть його мама. І багато продукти можуть принести не тільки користь, але і шкоду. Так як необхідно харчуватися вагітної жінки?

 

Перш за все, харчування вагітної має складатися зі свіжих і якісних продуктів. З раціону слід виключити консерви, копченості, гострі приправи, такі як хрін, гірчиця, оцет. Бажано в їжу вживати продукти без додавання консервантів, барвників і стабілізаторів. Зрозуміло, що в наш час це тяжке завдання. Але все ж таки постарайтеся вживати продукти, які не містять подібних добавок.

 

Вагітній жінці також доведеться змінити режим харчування. Їсти бедущей мамі необхідно часто і потроху. Так як матка разом з малюком збільшується і здавлює органи, так що дістається навіть кишечнику і шлунку. Так в першому триместрі вагітності ви можете харчуватися чотири рази в день, а в другому до семи. І в першій половині дня до обіду найкраще вживати в їжу м'ясо, рибку і крупи. А ввечері рослинні і молочні продукти.

 

Також ваша їжа повинна містити підвищену кількість вітамінів, білків і мікроелементів. Тому в раціон майбутньої мами повинно входити не менш як 100 р. нежирного м'яса або курки, півлітра молочка або яких-небудь кисломолочних продуктів і хоча б одне куряче яєчко.

 

Споживання жирів також необхідно вагітної. Споживання жирів вагітної має бути рівно 80 р. в добу. І рослинних жирів вагітної рекомендується оливкова, соняшникова і кукурудзяна олія. А з тварин добре підійде вершкове і топлене масло. І краще, щоб масло було вищого ґатунку. А ось таких жирів як маргарин і сало краще взагалі опинитися.

 

Також важливо в харчуванні вагітної жінки вживання всіх необхідних вітамінів і мікроелементів. Так вітамін Е міститься в олії, печінки яйцях, бобових, горіхів і крупах. Вітаміну С дуже багато в цитрусових, шипшині, чорній смородині, ківі, обліпихи і солодкому перці. Вітаміни групи В містяться В борошні, неочищеному рисі і горосі. Вітамін А в овочах і фруктів червоного, жовтого та помаранчевого кольору, таких як абрикоси, персики, помідори, гарбуз, диня і моркву.

 

Якщо вагітна жінка не отримує добову дозу необхідні вітамінів і мікроелементів, то їй необхідно вживати спеціальні вітаміни для вагітних яких входять всі необхідні вітаміни і мінерали для підтримки організму матері і плода.

 

Олена
Схожі статті:
Що брати з собою в пологовий будинок - Дуже часто буває так, що дитина хоче вийти на світло в самий не підходящий момент для батьків.
Як назвати малюка? - Ви не знаєте, як назвати дитину, тому що у вас одні вподобання, а у тата і бабусі інші? Не варто переживати. Краще прислухайтеся до свого серця і вашій майбутній дитині.


Рубрики: Вагітність і пологи, корисні статті
Теги:
2011, Травень, 25