Рисовий пудинг

А чому б маленькій дитині не приготувати смачний рисовий десерт? Адже він вже пробував рисову кашку. Пора пригостити малюка рисовим пудингом.

 

Кожна мама завжди намагається стежити за будинком. Зануривши поглядом квартиру, вона бачить, що в кімнаті пора зробити ремонт, купити люстру (так як колишня вже зовсім прийшла в непридатність). Та й взагалі в кімнаті багато чого потрібно міняти! Але перш ніж почати такі зміни, необхідно подумати про малюка. Адже йому теж потрібна ваша турбота! А чому б маленькій дитині не приготувати смачний рисовий десерт? Адже він вже пробував рисову кашку. Пора пригостити малюка рисовим пудингом.

 

Для приготування рисового пудингу нам знадобиться: один стакан круглого рису, дві склянки молока, дві склянки води, два яєчка, 200 р. свіжих ягід (можна заморожених), 3 столові ложки цукру, чайна ложка цедри лимона, чайна ложка вершкового масла і ванілін.

 

Ретельно промиваємо рис, опускаємо його в киплячу воду і варимо протягом 10 хвилин. Обов'язково злийте воду.
«Якщо ви вирішили використовувати заморожені ягоди, то краще заздалегідь витягнути з холодильника. Нехай відтануть. Після розморожування злийте всю рідину з ягід.»

 

А поки ягоди будуть розморожуватися, закип'ятіть молоко окремому посуді, додати в нього зварений рис і варіть протягом 20 хвилин постійно помішуючи. У готову кашу відразу додайте цедру, ванілін і цукор, зніміть з вогню, і почекайте, поки вона охолоне.

 

У остиглий рис додаємо два яєчка і ягоди і викладаємо отриману рисову суміш у форму для дека смазного маслом і випікаємо при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин. Пудинг готовий!
Це смачне блюдо можна подавати зі свіжими ягодами, так і з ягідним соусом. А можна і з варенням або згущеним молоком.
Рисовий пудинг не просто смачне, але і корисне блюдо. Адже в ньому міститься крохмаль і клітковина які нормалізують роботу шлунка. А це так важливо в харчуванні маляти!

 

Схожі статті:
А на солодке? - Так що на питання дитини «А що у нас на солодке?» ви зможете чітко відповісти: «найсмачніший яблучний пудинг!».


Рубрики: З особистого досвіду, корисні статті
Теги: ,
2011, Жовтень, 28